Beste vleesliefhebbers van "Vleesboerderij Veluws Land"

Het is geweldig om hierboven, in 'de rookworstentest' te zien dat er in de worsten van Veluws Land geen “rotzooi” zit, dit in tegenstelling tot de andere varianten uit de supermarkten, om over de smaak nog maar te zwijgen. Om deze lekkere en eerlijke rookworsten goed tot zijn recht te laten komen kun je ze natuurlijk zo puur natuur eten gebakken uit de pan of er eens, zoals we nu gaan doen, er een lekkere ovenschotel mee maken. Dit recept is gebaseerd op de bekende “Shakshuka” uit Tunesië.

Oven schotel met rookworst

Ingrediënten:

Rookworst    1 stuks in dunne plakjes
Eieren     4 stuks
Vleestomaten   6 stuks
Rode paprika   1 stuks 
Paprika poeder    1 thee lepel
Ui middel groot   1 stuks
Koriander   1 bosje fijn gesneden
Knoflook    1 teentje
Peper
Zout
Ovenschaal 

Zo doen we het; 

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Snij de paprika in stukken van ca. 1 cm en snipper de ui.Pers de knoflook uit. Snij de tomaten in grove stukken van ongeveer 2 cm. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de paprika, ui en de knoflook. Bak dit mengsel een paar minuten aan en voeg vervolgens hieraan eerst de paprika poeder toe en bak dit even mee. Doe er dan de in stukken gesneden tomaten erbij. Breng het geheel op smaak met peper en wat zout. Laat alles vijf minuten pruttelen tot dat de tomaten zacht zijn geworden. Voeg dan de gesneden koriander toe (ook de steeltjes kunnen gebruikt worden) Schep het mengsel in een ovenschaal. Maak 4 kuiltjes in het mengsel en breek boven elk gaatje voorzichtig een ei open. Verdeel de dun gesneden plakjes worst over de schotel. Zet de schaal in de oven voor circa 10 tot 15 minuten. 

Tip;

Om van de worst mooie gelijke dunne plakjes te kunnen snijden is het makkelijk om dit te doen als de worst nog enigszins bevroren is.

Eet smakelijk!

Groet, Hein  

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen