We praten er al weken over maar wát een droogte! Dat het in het buitenland soms maanden droog is vinden we heel normaal maar hier in ons wisselvallige Nederland zijn we dit niet zo gewend. We hebben al in geen weken voldoende water gehad en het lijkt er in de weerberichten ook nog niet op dat dit komt. Als ik stadsmensen spreek over het weer ben ik verbaasd over de uitspraken wat betreft het weer. ‘Droog? Heerlijk toch zulk prachtig warm stabiel weer?’ Ja, als je geniet van je wijntje in je tuintje op kunstgras is dit ideaal natuurlijk...

Voor ons op de boerderij zijn de gevolgen wel merkbaar. Momenteel voeren wij onze koeien al bij omdat het gras gewoon op is. Waar in andere jaren de wei d.m.v. afwisselen weer kon groeien, hebben we nu al ons gras al gebruikt. En ook al krijgt onze sproeier (24/7 grondwater) geen rust, er is geen houden aan, groeien doet het niet.
En zo komen de kosten dubbel op. Nu al beginnen met de wintervoervoorraad én ook het voer wat we aankopen enorm zal enorm in prijs stijgen doordat door de droogte het aanbod veel lager is.
Tja, wij mensen kunnen veel, maar het weer hebben we niet in de hand. En dat blijft één van de grote uitdagingen van het boerenleven!

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen