Beste vleesliefhebbers van "Vleesboerderij Veluws Land"

Met dit prachtig voorjaar en het mooie weer krijg ik meestal weer zin om lekker buiten bezig te zijn en dan het liefst in combinatie met het buiten eten en koken met de producten die er op dit moment zijn. Pastinaak is zo'n groente die vanaf de zomer al goed verkrijgbaar is en eigenlijk al het hele jaar door. Deze groente in combinatie met de heerlijke Beenham van Veluws Land is een “Super”gerecht. De ham in dit recept kan zowel koud als warm gegeten worden. Uiteraard zijn de Ham en de Pastinaak ook prima op de BBQ te bereiden. Smeer dan de hele Ham in met een beetje mosterd en bak het in zijn geheel lekker krokant op de kolen. Doe bij de pastinaak hetzelfde als bij de bereiding voor de koekenpan maar hou dan de plakjes iets dikker, ongeveer 1 cm. Snij van de Ham een paar dikke plakken en serveer de salade er apart bij. Succes verzekerd.

Eet smakelijk!

Salade met warme beenham en pastinaak

Ingrediënten;

Voor de salade:

Sla 1 stuks
Beenham 2 plakken per persoon
Pastinaak 1 stuks
Mosterd
Verse kruiden
Bloem / meel
Citroen mayonaise

Voor de citroen mayonaise;

Eidooier 2 stuks
Citroensap 1 eetlepel
Olijfolie 250 ml
Zout
Peper
Mosterd

Zo doen we het:

Citroen mayonaise: Roer in een kom de eidooiers, mosterd, peper, zout en het citroensap door elkaar. Voeg druppelsgewijs de olie toe tot alle olie is opgenomen.

Beenham: Verwarm de Beenham in z'n geheel in de verpakking. Dep de Beenham goed droog. Snij een aantal plakken van de warme ham. Smeer de plakken heel licht in met een beetje mosterd. Bak de plakken Beenham om en om kort aan beide kanten. Doe dit niet te lang anders wordt de ham te droog. Ongeveer ½ minuut per kant.

Pastinaak chips: Schil de pastinaak en snij deze in dunne plakjes van maximaal een halve cm, blancheer de plakken (= breng water aan kook, doe de pastinaak erin en haal deze er weer uit als het water weer kookt). Daarna af laten koelen en de plakken uitleggen op keukenpapier. Vervolgens de pastinaak door de bloem halen en ze in de pan kort aan beide kanten bakken tot ze mooi bruin zijn.

Salade: Pluk en was de sla, maak deze droog en doe de sla in een schaal. Leg hierop de plakjes gebakken Pastinaak en de plakken Beenham. Sprenkel de citroen mayonaise over de salade. Eventueel nog af garneren met wat vers gehakte kruiden.

Nieuwsbrief

Contact info

Kanaalweg 76
8171 LT Vaassen
06-30745634
KvK 53369904

Informatie

Veilig betalen